Brion rivstartar de nya året inom Solenergi

Brion Solenergi AB ökar omsättningen med tre nya intressanta projekt. Två mer konventionella och ett projekt inom ramen för BrionEcoline med en så kallad grön finansiering. Totalt är volymökningen på 6,3 miljoner och den totala CO2 besparingen ligger på ca 735.000kg/år.

För Ästad Vingård installerar Brion en solpark på 500kWp. Finansieringen sker genom Brions samarbetspartner för grön finansiering med ett hyr/köps upplägg. Denna anläggning beräknas vara återbetald redan efter 6 år, då Ästad Vingård har en stor elförbrukning samt har stora planer det närmsta året att utöka sin verksamhet. Solparken kommer stå klar till sommaren 2021.

I projektet Kv. Fiskarna som är beläget på Lerbrännargatan i Mölndal, skall Brion installera 120 kWp på tre huskroppar. Installation på ett av husen kommer ske under 2021 och resterande två hus 2022, projekteringen startar omgående. Varje hus kommer även förses med batterier för energilagring. Slutkund är Mölndalsbostäder och Brions beställare är Tommy byggare. Ordervärdet är ca 1,6 miljoner.

På Domstolsverket i Malmö installerar Brion en 176kWp anläggning med omgående start för projektering. Ordervärdet är ca 1,6 miljoner. Insta El och APQ El är Brions beställare, Castellum är slutkunden. Denna spektakulära byggnad där taket nu skall fyllas med solenergi planeras stå klar 2023 men med solcellerna installerade redan under 2021.

”Vi har under senaste året kämpat stenhårt för att bli en naturlig partner för våra kunder. Känns skönt att se att detta arbete lönat sig och vi har lyckats komma till avtal i många intressanta projekt! Vi kommer fortsätta med detta arbete samtidigt som vi nu börja leverera och installera anläggningarna. BrionEcoline har fått stort intresse bland våra kunder och vi ser ett väldigt stort intresse för vår gröna finansiering” Säger Olle Blandin VD Brion Solenergi AB.

Frågor angående projektet besvaras av Olle Blandin

Email: olle.blandin@brion.online

Tel: 0704-838881